Jag är fotografen som började fota hästar

Jag var 14 år och hade lånat min pappas systemkamera för första gången för att ta med till stallet för att fotografera hästarna (det var nog även sista gången pappa fick se sin kamera), när jag insåg hur fantastiskt det var att fotografera. Jag gick från att ta bilder på hästarna i stallet till att jobba som fotograf på hästtävlingar, bl.a. SM. Det var livet det. Tufft, men kul.

2011 startade jag mitt nuvarande företag. Samma år som jag fotograferade mitt första bröllop. Jag fastnade direkt, och sedan dess har jag hunnit fotografera över 40 bröllop, och inget har varit det andra likt. Det som däremot inte fastnar på bild så mycket längre är hästarna.

Vem är jag?

Jag älskar att sätta mig i en bil och bara åka. Åka runt och upptäcka. Jag skulle kanske inte kalla mig själv äventyrare (jag är alldeles för bekväm av mig), men jag har alltid älskat att se nya platser och göra nya saker. Nyfiken är väl det minsta man kan kalla mig. När jag var liten och gick på promenad med hunden försökte jag medvetet gå vilse för att se vart jag skulle hamna. Kanske är det inte så konstigt att jag sedan skulle resa kors och tvärs över halva jorden och bosätta mig utomlands i nästan fem år. Utomlands träffade jag även min sambo. En skäggig irländare som kan dricka Guinness som en annan dricker apelsinjuice. Tillsammans är vi föräldrar till två envisa och bestämda små barn som vet precis vad dom vill. Till vardags hänger jag gärna i stallet och det är just där jag finner ro i kroppen.

Bröllopsfotograf Ellinor Niland

Tror du att vi kan vara en perfect match?

Let's do this!