Om mig,
Ellinor

Om Ellinor Niland, fotograf i Enköping

Bröllopsfotograf och familjefotograf

Hej, det är jag som är Ellinor

Jag kan inte peka på exakt det ögonblicket då jag bestämde mig för att bli fotograf. Det är snarare en kärlekshistoria vävd av många små ögonblick; den första gången jag släpade med mig kameran till stallet för att fota hästarna, sommardagarna som flöt bort på bryggor, mina år i Australien och på Irland samt alla fantastiska bröllop och familjefotograferingar jag har fått äran att föreviga.

Under dessa år har jag blivit kär i själva konsten att berätta – att fånga ett ögonblick och göra det tidlöst.

Om Ellinor Niland

En hästälskande bokmal som älskar att resa

Min fascination för berättelser har alltid varit närvarande, från tidiga år med en bok konstant i handen till berättelserna jag får ta del av när jag pratar med en gullig farmor under en bröllopsdag. Det har gett mig en äventyrslust och en outsinlig vilja att utforska, vilket har gjort att resor är ett av mina största intressen.

När jag reser till nya platser föreställer jag mig ofta livet där – vem jag hade varit och vad jag hade gjort. Viljan att berätta en historia finns konstant i mig, vilket driver mig som fotograf.

Under en av mina resor sprang jag också på mitt livs kärlek – en skäggig irländare som kan dricka Guinness som en annan dricker apelsinjuice. Vi utforskade Australien tillsammans, innan vi tog avstamp i Galway, Irland, för att tillslut landa här i Enköping.

Nu, mitt i familjelivet med två busiga barn, pendlar jag mellan stallet, fotojobb och hemmet, där varje dag fylls av en salig blandning av tokigheter och mys. Fortfarande med en bok i handen, och naturligtvis, kameran redo för nästa oförglömliga ögonblick.

Headerbilder fotograferade av Malin Nahlén / HejFoto
Bröllopsbild fotograferad av Michaela / yellowfox.se

Om Ellinor Om Ellinor

Vem är jag egentligen?

Random facts

Favoritbok Jane Eyre
Favoritmusik Rock och punkrock
Husdjur Två katter (+ en häst i stallet)
Favoritsnacks Riktigt sura godisar
Udda fakta Har fortfarande två mjölktänder kvar, trots en ålder av 30+

Tror du att vi kan vara en perfect match?

Skapa tidlösa minnen av era viktigaste ögonblick. Kontakta mig idag för att boka en fotografering, där varje bild berättar er unika historia.

Let’s do this!