Om Ellinor

Jag kan inte säga ögonblicket jag bestämde mig för att jag skulle bli fotograf. Det är snarare en kärlekshistoria skapad av många små ögonblick; den där första gången jag tog med kameran till stallet för att fota hästarna, sommardagarna spenderade på bryggor, mina år i Australien och på Irland samt alla vackra bröllop och familjefotograferingar jag har fått äran att föreviga. 

Och under dessa år har jag fallit för just berättandet – att kunna fotografera ett ögonblick och göra det oändligt. 

Jag har alltid varit fascinerad av berättelser. Från tidiga år med en bok konstant i handen till berättelserna jag får ta del av när jag pratar med en gullig farmor under en bröllopsdag. Det har gett mig en äventyrslust och vilja att utforska, vilket har gjort att resor är ett av mina största intressen.

När jag reser till nya platser går jag ofta runt och föreställer mig hur det vore att leva där – vem jag hade varit och vad jag hade gjort. Viljan att berätta en historia finns konstant i mig, vilket driver mig som fotograf. 

Under en av mina resor sprang jag också på mitt livs kärlek – en skäggig irländare som kan dricka Guinness som en annan dricker apelsinjuice. Vi utforskade Australien tillsammans, innan vi tog avstamp i Galway, Irland, för att tillslut landa här i Enköping. 

Här har vi nu två barn som tar upp den mesta tiden. Jag kör mellan stallet, fotojobb, och hemmet för en salig blandning av tokigheter och mys. Fortfarande med en bok i handen. Och, såklart, kameran i högsta hugg. 

Bröllopsfotograf Ellinor Niland

Tror du att vi kan vara en perfect match?

Let's do this!