Familjefotograf i Enköping

Om er familjefotografering

Vi är många som har svårt att stanna och njuta av stunden. Livet liksom tuffar på och vi glömmer att ta vara på tiden som är just nu. Tänk till exempel på hur familjelivet ser ut i denna stund, med alla sina kaosartade dagar och mysiga filmkvällar – visst är dessa också värda att föreviga? 

För livet är mer än stora ögonblick som skolavslutningar och födelsedagar, det är alla de små ögonblicken däremellan där er familj bara får vara precis som ni är. 

Just därför älskar jag familjefotograferingar. Det är en chans att stanna upp och njuta av tiden som är nu och ge er själva minnen att se tillbaka på i framtiden. Alla kramar, kladdiga fingrar, finaste nallebjörnen, eller skratt som gör ont i magen. 

Under en familjefotografering kommer jag aldrig att säga åt er att titta in i kameran och le, utan fångar istället det som händer – oavsett om det är kramar eller någon som helst vill stå på huvudet. Eller så kan vi hitta på något mysigt tillsammans! Kanske får jag följa med när ni plockar blåbär i skogen, eller bakar kanelbullar i köket? 

Dessa bilder kommer betyda mindre just nu, men om några år kommer både ni och era barn älska att ta del av det som var er vardag, er trygghet och samhörighet, medan ni ser tillbaka på dessa bilder tillsammans. 

Jag vill helt enkelt fokusera på att ni tar vara på tiden ni är i nu och att jag får fånga allt det äkta som sker runt er.

Lifestylefoto

Lifestylefotografering är en hemma hos-fotografering där jag berättar er historia genom bilder. Det är ett tillfälle då jag förevigar er i ert hem och stunderna ni delar, men det är även ett sätt för era barn att minnas sitt barndomshem. Kanske är det där ert barn tog de första stegen? Eller där de sa sina första ord? Hemmet innehåller även personliga saker som hjälper till att berätta historien om er och som kommer vara så fint att titta tillbaka på i framtiden. 

Jag kommer lägga fokus på att fånga er naturligt och dokumentärt och jag vill att bilderna ska återspegla exakt de ni är. Det är en fotografering för er som vill ha genuina, dokumentära bilder på familjen i ert hem, oavsett om det är när ni myser i soffan, hoppar på sängen, bakar en kladdkaka eller läser en bok.

1.

Bokning

Känns det som att ni har hittat rätt fotograf? Kul! Kontakta mig genom formuläret nedan för att boka in er fotografering. Jag återkommer med förslag på datum som kan passa. För att säkra ert datum skickar jag en faktura med en bokningsavgift på 30%.

2.

Fotografering

Vi träffas antingen hos er eller ute i naturen och fotograferar i en timme. Det kan vara på en plats som betyder mycket för er eller en plats som jag har valt ut. Skulle det vara dåligt väder så bokar vi om. Lifestylefotografering sker i ert hem.

3.

Urval

Inom två veckor efter fotograferingen får ni en länk till galleriet där du sedan kan välja vilka bilder ni vill ha.

4.

Leverans

När ni har valt era bilder skickar jag slutfakturan. När den har betalats kommer leveransen av alla bilderna!

Investering

Familjefotograf Enköping

Lilla paketet

1-2 timmar

  • 5 digitala högupplösta bilder i färg och svartvitt
  • Leverans i personligt webbgalleri
3200 SEK
Familjefotograf Enköping

Mellanpaketet

1-2 timmar

  • Alla bilder i galleriet (minst 40st) i både färg och svartvitt
  • Leverans i personligt webbgalleri
5000 SEK
Familjefotograf Enköping

Stora paketet

1-2 timmar

  • Alla bilder i galleriet (minst 40st) i både färg och svartvitt
  • Leverans i personligt webbgalleri
  • Alla bilder på vackert USB-minne
  • 20x20 fotobok med 10 uppslag
7500 SEK

FAQ

Vad ska vi ha på oss?

Det viktigaste är att det är något ni känner er bekväma med. Välj färger som ni tycker om och som fungerar bra tillsammans. Tänk på att alla inte borde ha exakt samma färger, då det kan se lite platt ut.

Vilken årstid ska vi fotograferas?

Alla årstider har sin charm och det beror lite på vad ni vill ha för ton i era bilder. Den tidiga våren, innan allt har blivit grönt, har en beige/brun/varm ton som jag tycker är jättefin. I mars/april räcker det kanske med en tunnare jacka. I slutet på våren och tidig sommar är det istället väldigt grönt och mycket blommor. Mycket färg helt enkelt. Senare på sommaren och under tidig höst har de färgerna mattats av lite. Senare på hösten har den gröna färgen istället bytts ut mot varma gula/orangea/bruna färger. Vintern har istället en väldigt kall nyans och det går att få fantastiska vinterbilder om snön ligger på marken.

Vad händer om det regnar?

Om ni vill fotografera ute och det regnar så bokar vi helt enkelt om till en annan dag.

Vad händer om vi blir sjuka?

Inga problem! Vi bokar om det till ett nytt datum då alla är friska.

Det är dom små ögonblicken i livet

Boka er familjefotografering

Familj