10 fantastiska bröllopslokaler i eller runt Stockholm

Är det dags att planera bröllop i vackra Stockholm? Det finns ett stort utbud av fantastiska bröllopslokaler och det kan lätt bli väldigt överväldigande att hitta rätt. Det finns så mycket som ska stämma. Believe me, jag har varit där också. Det kan vara en djungel och det känns som att det kan vara svårt att hitta något som känns helt rätt.

Som bröllopsfotograf har jag fått äran att se väldigt många olika bröllopslokaler och har hittat några guldkorn som jag varmt kan rekommendera. Letar du bröllopslokal i Stockholmsområdet? Look no further, här listar jag mina favoriter.

1. Lidö Värdshus

Skulle jag sammanfatta Lidö med ett ord så skulle jag säga: Skärgårdsidyll. Är ni sugna på skärgårdsbröllop så är Lidö verkligen den perfekta bröllopslokalen. Det är en liten ö mitt i Roslagen.

I matsalens paviljong (som har ett fantastiskt ljusinsläpp med fönster runtom) kan 140 gäster sitta och äta. Vill ni gifta er på ön så finns en mysig vigsellund mellan björkarna och med utsikt över Lidöfjärden. Ni kan även åka båt till en mängd olika kyrkor i närheten.

Läs mer om bröllop på Lidö Värdshus här

2. Utö Värdshus

Från en skärgårdsö till en annan. Utö är en av dom största skärgårdsöarna och ligger längst ut mot öppet, oskyddat vatten (därav namnet). 

På ön finns Utö kyrka, byggd 1850, som är södra skärgårdens största kyrka. Vill ni hellre gifta er borgerligt så finns det både vackra lokaler och fantastisk natur att göra det i. 

Uppe på en höjd med utsikt över vattnet ligger sedan Utö Värdshus, där ni kommer få se en magisk solnedgång om ni har tur med vädret.

Läs mer om bröllop på Utö Värdshus här

3. Häringe slott

Om ni föredrar något mer praktfullt så ligger Häringe Slott ca 25 minuter söder om Stockholm. Här finns närhet till både skärgården och naturreservat, och fantastisk natur runtom slottet som passar för både vigsel och porträtt.

Här får alla era gäster plats att sova kvar så att ni gemensamt kan äta brunch dagen efter. 

Läs mer om bröllop på Häringe slott här

4. Ekeby Loge

Ca 20 minuter söder om Stockholm, omgiven av lantlig idyll, hittar ni den här härliga bröllopslokalen. Här får ni plats att mingla både ute och inne, med stort separat rum bredvid middagslokalen. Ni kan ta med egen mat och dricka och fixa lokalen helt hur ni själva vill. Här får ni nyckeln och ladan är er över helgen.

Den vackra allén som leder upp till gården gör sig otroligt fint på bild för porträttbilderna. 

Läs mer på bröllop på Ekeby Loge här

5. Skeviks gård

Skeviks gård är en hotell- och konferensanläggning med närhet till vattnet. I matsalen, med utsikt över Skeviken, ryms upp till 100 gäster, och boende går att ordna på gården till era gäster. På terrassen utanför kan ni mingla och ta brudskålen eller tårtan. 

Vigseln kan ni ha på stranden, någon annanstans i den vackra naturen, eller i någon av alla lokaler som finns. I Vinterträdgården kan ni sedan dansa loss efter middagen.

Läs mer om bröllop på Skeviks gård här

6. Ekensdal

Vill man vara nära vattnet så är nog Ekensdal det rätta stället. Det gula sekelshuset ligger ett vågstänk bort från vattnet och diverse båtar passerar regelbundet strax utanför. Hit kan man ta sig både med båt, men även med bil. 

Utsikten från matsalen är otrolig. Här ser du ut över Stockholms inlopp, och kommer få se en och annan stor färja passera förbi utanför. På övervåningen får 140 gäster plats. Läs mer om och se bilder från Sofia och Dimitris bröllop på Ekensdal här.

Läs mer om bröllop på Ekensdal här

7. Högberga Gård

Mittemot Ekensdal, tvärs över vattnet, centralt på Lidingö ligger Högberga gård uppe på en höjd. Här har ni utsikt över Stockholms inlopp och alla båtar som dagligen åker in och ut. Här får ni som planerar stort bröllop plats med upp till 140 gäster. Väljer ni att ha vigseln på Högberga Gård kommer ni garanterat få en spektakulär utsikt. Har ni tur med vädret lär ni få uppleva en magisk solnedgång.

Läs mer om bröllop på Högberga Gård här

8. Carlshälls gård

Vill du gifta dig mitt i Stockholm men ändå med en lantlig känsla? Look no further. Carlshälls gård ligger på Långholmen omgiven av grönska och vatten. Här är det nära till storstadspulsen, men även lugnet. I pampiga Brännvinkungens sal får det plats upp till 120 gäster för middag.

Vigsel och mingel kan ni ha ute på den stora terassen, med utsikt ut över vattnet.

Läs mer om bröllop på Carlshälls gård här

9. Dalarö Skans

Vill du att dina gäster ska känna “Wow!” när dom kommer fram till bröllopslokalen så är verkligen Dalarö Skans ett ställa att kolla lite närmre på. Det är en privat ö ca 45 minuter från centrala Stockholm med skärgården runt knuten. Här hyr du hela ön med glashus med plats för upp till 120 gäster. 

Utsikten från glashuset, som ligger på en höjd, är fantastisk och det finns många fina platser för porträttbilder. Läs mer om och se bilder från Adam och Martinas bröllop på Dalarö Skans här.

Läs mer om Dalarö Skans här

10. Rånäs Slott

Pampiga Rånäs Slott ligger visserligen en liten bit ifrån Stockholm (ca en timme) men jag tycker om det för mycket för att inte ta med det. Likt alla andra bröllopslokaler på den här listan så ligger det med närhet till vattnet. Här finns det även bastu vid bryggan. Perfekta aktiviteten kvällen innan?

Det finns härlig natur runt slottet, som ju ändå ligger väldigt lantligt i närheten till Norrtälje, och det finns stora fina rum att göra sig iordning i på morgonen. Här kan ni ha vigseln i parken runt slottet, eller i en av många fina kyrkor i omgivningarna.

Läs mer om bröllop på Rånäs här